Mistä apua?

HÄTÄNUMERO 112

Kiireellisessä tilanteessa soita 112

Hätänumeroon 112 tulee soittaa aina kiireellisissä, todellisissa hätätilanteissa hengen, terveyden, omaisuuden tai ympäristön ollessa uhattuna tai vaarassa, tai jos on syytä epäillä näin olevan.

Kun soitat hätänumeroon 112:

  • vastaa kysymyksiin
  • toimi annettujen ohjeiden mukaisesti
  • lopeta puhelu vasta, kun saat luvan

Mikä on hätänumero 112?

  • Suomessa on käytössä vain yksi hätänumero, 112.
  • Hätänumero 112 toimii myös kaikissa EU-maissa.
  • Voit soittaa hätänumeroon 112 maksutta mistä tahansa puhelimesta ilman suuntanumeroa.
  • Hätänumeroon 112 voi soittaa myös ulkomaisesta matkapuhelinliittymästä. Tällöinkään et tarvitse erillistä suuntanumeroa, näppäile ainoastaan 112.
  • Ulkomailla ollessasi hätänumeroon soitto ohjautuu paikalliseen hätäkeskukseen. Mikäli matkasi ei suuntaudu EU-maahan, muista selvittää etukäteen matkakohteessasi käytössä olevat hätänumerot.
  • Jos hätänumero on hetkellisesti ruuhkautunut, älä sulje puhelinta! Kuulet nauhoitteen, jossa kehotetaan odottamaan hetki linjalla.
  • Hätäpuheluihin vastataan mahdollisimman nopeasti ja aina soittamisjärjestyksessä.

Muistisääntö:

1 Kiireellinen hätätilanne? 
1 Soita 112. 
2 Vastaa kysymyksiin.

(lähde: https://www.112.fi/hatanumero_112)


Rauman lääkärien ja hoitajien vastaanotot (14.11.2022 lukien)


Kiireettömän vastaanoton keskitetty ajanvaraus on jatkossa avoinna maanantaista torstaihin klo 8–15 ja perjantaisin sekä aattopäivinä klo 8–14 numerossa 02 835 2400.

Kiireettömän vastaanoton sulkeuduttua voi olla yhteydessä kiireellisen vastaanoton sairaanhoidolliseen neuvontanumeroon 02 835 2670, joka on avoinna maanantaista torstaihin klo 15–22, perjantaisin klo 14–22 ja lauantaista sunnuntaihin klo 8–22.

Yöaikaan klo 22–8 kiireellistä hoitoa vaativissa asioissa tulee soittaa Satasairaalan päivystysapunumeroon 116 117. Päivystysapunumero on valtakunnallinen numero ja puhelut paikannetaan alueellisesti.

Hätätilanteessa tulee soittaa hätänumeroon 112.

lähde: https://www.rauma.fi/ajankohtaista/rauman-terveyspalvelujen-puhelinnumeroiden-aukioloajoissa-muutoksia-14-11-alkaen/⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Satakunnan seudullinen sosiaalipäivystys p. 02 623 4380.

Sosiaalipäivystys on kiireellistä sosiaalialan ammattilaisen antamaa apua sosiaalisessa kriisitilanteessa. Sosiaalinen kriisitilanne on luonteeltaan nopeita toimenpiteitä vaativa eikä asiassa voida ilman vakavia seurauksia odottaa seuraavaan päivään tai viikonlopun yli. Erityistä huomiota on kiinnitettävä siihen, onko tilanteessa mukana tai läsnä toisen henkilön huolenpidosta riippuvaisia ihmisiä kuten lapsi, vanhus, vammainen, joka uhkaa jäädä turvaa tai hoitoa vaille. Mukana olevia henkilöitä autetaan löytämään selviytymiseen tarvittavat tukitoime