Keskustelupalsta

Keskustelupalsta tarjoaa mahdollisuuden kokemusten jakamiseen muiden samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa. 

Huomaathan, että keskusteluketjujen viestit tarkistetaan ennen niiden julkaisemista. Tämä aiheuttaa pientä viivettä keskustelujen julkaisemiseen, mutta takaa sen, että siinä ei julkaista epäasiallisia viestejä. Ylläpitäjinä toimivat henkilökunta ja yhdistyksen vapaaehtoiset vertaistukihenkilöt. Viestit tarkistetaan arkisin kello 9.00 – 14.00, mutta satunnaisesti myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Vertaistuella tarkoitetaan vastavuoroista kokemusten ja tiedon vaihtoa samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien ihmisten kesken ja vertaistuki perustuu aina ihmisten omiin kokemuksiin ja niiden jakamiseen.

Vertaistuki auttaa selviytymään arjessa ja vahvistaa voimavaroja, kun tietää ettei ole yksin.

Mieltä askarruttavissa asioissa auttaa se että on joku joka ymmärtää ja kuuntelee sinua ja voit jakaa näitä toisen kanssa. Vastavuoroisuus on vertaistuen ydin. Parhaimmillaan vertaistuki tarjoaa omaan tilanteeseen liittyvää tietoa ja käytännön vinkkejä, jotka auttavat arjessa selviytymistä. Vertaistoiminnan kautta voi syntyä uusia ystävyyssuhteita ja löytyä yhteisiä harrastuksia.

Vertaistuki täydentää ammattiapua ja parhaiten arki lähtee sujumaan, kun tukena on sekä kokemus- että ammattilaistietoa. Vertaistukijat toimivat luettavina kuuntelijoina ja oman kokemuksen jakajina.

Palvelu on maksuton.