Hallitus 2018

Yhdistyksen sääntömäärisessä syykokouksessa valittiin hallitus 2018, joiden esittely alla. Heihin kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä, mikäli sinua painaa joku epäkohta, johon Rauman MTY Friski Tuult ry:n hallitus voisi puuttua tai johon haluaisit heidän ottavan kantaa, myös kiitokset ovat tervetulleita. Hallituksen jäsenen tavoitat sähköpostitse etunimi.sukunimi@friskituult.fi ja puheenjohtajan numerosta: 040 701 6026. Aloitteita ja palautteita voit lähettää sähköisesti: https://friskituult-fi.directo.fi/toiminta/sahkoinen-aloitelaatikko/ tai tuomalla paperiversion yhdistyksen aloitelaatikkoon. Kaikki aloitteet ja palautteet käsittelee Rauman MTY Friski Tuult ry:n hallitus.

 

Nordfors-Leino, Luca, puheenjohtaja

 

Vuoden 2018 teemana on kohtaaminen. Tämä tarkoittaa yhdistyksessä jäsenten ja kaikkien kävijöiden aitoa kohtaamista ja kuuntelemista. Haluan, että Friski Tuuleen on kaikkien aina hyvä- ja turvallista tulla. Friski Tuulessa tulee olla lämmin ja turvallinen ilmapiiri joka antaa meille kaikille elinvoimaa, vertaistukea ja huononakin päivänä uskoa huomiseen. Pyydän teitä kaikkia myös osallistumaan yhdistyksen toimintaan, itsellenne sopivalla tavalla, sillä kaikkia tarvitaan, että yhdistys on elinvoimainen, kehittyy ja tekee jäsenille tärkeitä ja tarpeellisia asioita.

Haastattelen tässä seuraavaksi vuoden 2018 hallitusta, hyvää joukkuetta. Tästä hallituksesta löytyy kokemusta, näkemystä ja uutta intoa. Toimimme teidän eduksenne. Kiitos luottamuksesta.

 

 Juha Tiihonen, varsinainen jäsen

 

Juha, sinä olet ollut hallituksen jäsen jo 10 vuotta. Mikä on ollut mieleenpainuvinta tällä ajalla?

”Mieleenpainuva asia on ollut nähdä se kuinka paljon vastuuta ja tehtäviä hallituksella on ja tämä ei useinkaan näy ulospäin. Ylipäätään yhdistyksessä tehdään todella paljon töitä. STEA:n paperit, taloudenhoito ja yhdistyksen kovasti laajeneva toiminta, avustukset eivät tule itsestään ja yhdistys ei kehity itsestään.”

Mikä hallitustyössä on mukavaa? ”Kivointa on ylipäätään olla monessa mukana. Vertaistuki ja tukihenkilö työ ovat antaneet minulle paljon.”  ”Yhdistys on viime vuosina kehittynyt ja luonut paljon yhteyksiä ns. ulospäin, olemme tulleet paljon näkyväksi, se on tosi innostavaa.”

Mitä terveisiä sinulla on jäsenille? ”Ensi vuonna kiinnitetään huomiota yhteisöllisyyden kehittämiseen ja ihmisten aitoon kohtaamiseen. Tulkaa käymään, kahville ja tutustumaan niin voitte löytää mukavaa tekemistä ja tutustua muihin jäseniin ja kävijöihin.”

Heli Lehtoranta, varsinainen jäsen

 

Heli, sinäkin olet ollut mukana jo 9-10 vuotta. Mitä hallitustyöskentely sinulle merkitsee ja mikä on pitänyt innostustasi yllä?

”Kun olen perheenäiti, niin hallitustyöskentely on minulle omaa aikaa, vakavasti otettava harrastus jota ehdottomasti haluan tehdä. Hallitustyössä tulee jatkuvasti uusia mielenkiintoisia asioita ja se innostaa. Meillä on myös turvallinen porukka, jossa on hyvä olla mukana.”

Mikä hallitustyössä on tärkeää? ”On hyvä kun on kertynyt kokemusta ja jäsentynyttä näkemystä yhdistyksestä. Osallistuminen ja turvallinen ryhmä ovat tärkeitä.”

Mitä terveisiä sinulla on jäsenille? ”Tulkaa mukaan ja osallistukaa, se tuo uutta sisältöä elämään.

 

 

Kristiina Reijasalo, varsinainen jäsen

 

Kristiina, sinä olet uusi hallituksen jäsen. Miltä tuntuu?

”Tämä valintani hallitukseen on suuri kunnianosoitus jäseniltä. Minulla on omaa kokemusta sairastumisesta mielenterveyden ongelmaan ja haluan tuoda sitä kokemusta mukanani. Haluan mieluusti sitoutua 100 prosenttisesti mukaan.”

Mihin hallituksen tulee kiinnittää huomiota? ”Hallituksen tulee jatkuvasti edistää avoimuutta ja aitoa kohtaamista.”

Mitä terveisiä sinulla on jäsenille? ”Lähtekää iloisin mielin uuteen päivään ja tulkaa mukaan toimintaan ja ryhmiin. Uskaltakaa myös avautua ja puhua ryhmissä, se helpottaa oloa ja innostaa.”

Merja Mäntylä, varsinainen jäsen

 

Merja, sinä olet nyt toista kertaa hallituksessa. Mikä sinua innostaa hallitustyöhön? ”Hallituksessa toimiminen on mukavaa ja kiinnostavaa. Mielenkiintoista nähdä miten uusi hallitus työskentelee. Jäsenten asialla minä olen hallituksessa.”

Mihin haluat kiinnittää huomiota hallituksessa? ”Jäsenten osallistumiseen. Jäsenet voisivat enemmän tulla mukaan ryhmiin. Uuttakin ryhmää ja toimintaa suunnitellaan aina jäsenten toiveista ja ideoista niin hyvin kuin mahdollista.”

Olet myös toiminnanohjaaja yhdistyksessä. Millaista työsi on? ”Tämä on mahtavaa ja mieluista työtä. Jokainen päivä on erilainen ja saa tehdä monipuolisesti työtä. Tässä työssä on kivaa ja hauskaa.”

Jani Korhonen, varsinainen jäsen

 

Olet uusi hallituksen jäsen. Mikä sinut innosti asettumaan ehdokkaaksi ja mukaan hallitukseen? ”Halu auttaa jäseniä ja Friski Tuulen asukkaita saamaan omia mielenterveyspalveluita paremmaksi. Nyt kun vielä en ihan tiedä hallituksen toimintatapoja niin odotan innostuneena mitä kaikkea tapahtuu.”

Mihin haluat kiinnittää huomiota hallitustyössä? ”Kyllä jäsenten ja asukkaiden hyvinvointi on minulle tärkeä asia, samoin jäsenten aktivoiminen osallistumaan monenlaisiin Friski Tuulen toimintoihin.”

Mitä terveisiä sinulla on jäsenille? ”Tulkaa innokkaasti osallistumaan ja toimimaan yhdistyksessä. Toimiminen toisten kanssa ja sosiaalisuus on tärkeää oman hyvinvoinnin kannalta.”

Ville-Petri Leino, varsinainen jäsen

 

Olet toiminut hallituksessa jo vuosia ja viime vuodet varapuheenjohtajana. Mikä innostaa aina uudestaan mukaan hallitustyöhön? ”Projektit pitävät minut vireänä. Tässä mielessä hallitustyöskentely on kehittävää ja antoisaa. Haluan olla mukana yhdistyksen vireässä kehityksessä, vaikuttaa yhteisiin asioihin. Mielekästä auttamista- kampanja on tärkeä vuonna 2018, että näemme mitä kampanja tuo tullessaan, saammeko aikaiseksi myös yritysyhteistyötä.”

Mikä sinulle on tärkeää hallitustyössä? ”Haluan olla mukavassa joukkueessa ja tuoda kokemusta mukanani. Olen toiminut eri järjestöissä ihan jo kahdeksan vuotiaasta yli 40 vuotta sitten.

Mitä terveisiä haluat sanoa jäsenille? ”Friski Tuult ry:n avulla Mielekästä auttamista kaikille. Tulkaa mukaan, tulkaa tutuiksi ja osallistukaa.”

Sanna Parkkinen-Kaitaniemi, varajäsen

 

Sanna, olet aikaisemmin toiminut hallituksessa muutamia vuosia. Mistä kumpuaa sinun innostuksesi olla mukana hallituksessa? ”Hallitustyö on innostavaa, saa vaikuttaa asioihin jäsenten eduksi ja hallituksen yhteishenki on hyvä. Hallituksen yhtenäisyys on tärkeää ja meillä on hyvä joukkue.” ”Aloitan nyt uuden kaksivuotiskauden innostuneena.”

Mitä haluaisit viestittää jäsenille? ”Ottakaa enemmän kantaa asioihin, mielipiteitä ja ehdotuksia. Minua voitte ottaa olkapäästä kiinni ja kertoa mitä teillä on mielessä, niin vien asian eteenpäin.”

Leila Suojasto, varajäsen

 

Leila, myös sinä olet toiminut hallituksessa muutamia vuosia. Mistä kumpuaa sinun innostuksesi olla mukana hallituksessa? ”Minä haluan vaikuttaa asioihin, mielenterveys-kuntoutujien asemaan yhteiskunnassa. Haluan mielelläni olla mukana päättämässä ja osallistua aktiivisesti hallituksen tapahtumiin ja koulutuksiin.”

Mikä on tärkeää ja mitä haluat sanoa jäsenille? ”Henkinen ahdistus on asia mihin tulee kiinnittää huomiota. Voisi olla hyvä pitää luento/ koulutus jossa puhuttaisiin ahdistuksesta ja keinoista sen voittamiseksi.” Jäsenille Leilalla on tärkeä viesti; ”Käykää Friskissä! Tulkaa ja tutustukaa. Yksin kotona on huono asia, Friskissä on aina kivaa ja vertaistukea saatavilla.”

 

Eila Rantanen, varajäsen

 

Eila, myös sinä olet toiminut hallituksessa kauan ja olet toiminut myös varapuheenjohtajana. Mistä kumpuaa sinun innostuksesi olla mukana hallituksessa? ”Olen hyvin sosiaalinen ihminen, joka tykkää osallistua ja touhuta. Haluan olla mukana myös päättämässä tärkeän yhdistyksen asioista.

Mikä on tärkeää ja mitä haluat sanoa jäsenille? Friskin kohtaamispaikan kehittäminen ja jäsenten houkutteleminen käymään on tärkeää. Kotiin jääminen ei koskaan ole terveydelle hyväksi. Toivon jäsenten osallistuvan ja käykää Friskissä ja ryhmissä vilkkaasti.